Tosty dyniowe
Składniki:
jajka – 2 szt. mleko – 1/3 szklanki purée z dyni – 4 łyżki cukier trzcinowy – 2 łyżki cynamon – ½ łyżeczki sól – 1 szczypta chleb tostowy – 6 kromek masło – 4 łyżki
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO DO NAMACZANIA TOSTÓW
W dużej misce łączymy purée z dyni z jajkami, mlekiem, cukrem, solą i cynamonem. Całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.
KROK 2: SMAŻYMY TOSTY
Rozgrzewamy mocno patelnię. Zmniejszamy ogień, dodajemy masło i je roztapiamy. Chleb tostowy namaczamy w cieście, wykładamy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: DEKORUJEMY TOSTY
Usmażone tosty układamy na talerzu, dekorujemy jogurtem typu greckiego, owocami i syropem klonowym.
Dodaj komentarz