• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Blog kulinarny

Znajdziesz tutaj przepisy na różne dania.

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Tosty dyniowe

Składniki:

jajka – 2 szt. mleko – 1/3 szklanki purée z dyni – 4 łyżki cukier trzcinowy – 2 łyżki cynamon – ½ łyżeczki sól – 1 szczypta chleb tostowy – 6 kromek masło – 4 łyżki

 

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO DO NAMACZANIA TOSTÓW

W dużej misce łączymy purée z dyni z jajkami, mlekiem, cukrem, solą i cynamonem. Całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.

KROK 2: SMAŻYMY TOSTY

Rozgrzewamy mocno patelnię. Zmniejszamy ogień, dodajemy masło i je roztapiamy. Chleb tostowy namaczamy w cieście, wykładamy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.

KROK 3: DEKORUJEMY TOSTY

Usmażone tosty układamy na talerzu, dekorujemy jogurtem typu greckiego, owocami i syropem klonowym.

 

 

16 kwietnia 2020   Komentarze (2)
śniadanie  
ada2002
16 kwietnia 2020 o 15:59
POLECAM!
ada2002
16 kwietnia 2020 o 15:58
Bardzo dobre tosty!

Dodaj komentarz

Ada2002 | Blogi